KVKK (Kişisel Verilerin Korunması) Avukatı İstanbul

KVKK (Kişisel Verilerin Korunması) Avukatı İstanbul

KVKK (kişisel verilerin korunması) avukatı İstanbul’da ve diğer illerde müvekkillerinin ve danışanlarının hak, menfaat, maddiyat ve zaman kaybı yaşamaması hukuki yardım sağlayan hukukçudur. KVKK (kişisel verilerin korunması) avukatı İstanbul başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası müvekkillerine yönelik hukuki temsil ve danışmanlık hizmeti verir.

KVKK (kişisel verilerin korunması) avukatı İstanbul ve ülke genelinde AHD Hukuk & Danışmanlık avukatlarınca etkili bir şekilde icra edilmektedir. İçeriğimizde, KVKK (kişisel verilerin korunması) avukatı İstanbul’da nasıl bulunur, ücretleri nelerdir, hangi iş ve davalarda faaliyet gösterir gibi uygulamada merak konusu hususlara yanıt niteliği taşımaktadır. Dikkatle incelemeniz tavsiye edilir.

İstanbul KVKK Avukatı Çalışmaları

İstanbul KVKK avukatı, oldukça hacimli bir alanda hukuki danışmanlık & dava takip hizmeti verdiğinden, her bir hizmet kalemini ayrı ayrı sıralamamız mümkün değildir. Fakat, KVKK hukuku bakımından, İstanbul KVKK avukatının hizmet alanına giren başlıca hizmetler ve çalışma alanları şunlardır:

  • KVKK danışmanlığı kapsamında; şirketlere, ticari işletmelere, markalara ve kişilere yönelik geçici veya daimi hukuki danışmanlık,
  • Hukuki zeminde, ticari elektronik ileti düzeninin oluşturulması,
  • Şirketlerin mevcut işleyişinin, KVKK bakımından uygunluğunun denetlenmesi ve düzenlenmesi,
  • Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararlarına karşı itiraz ve iptal davalarının takibi,
  • Şirketlerin VERBİS kaydı, takibi ve güncelleme işlemleri,
  • Şirketlerin KVKK uyumu bakımından düzenlenmesi,
  • KVKK kapsamında şikayet sürecinin takibi,
  • KVKK suçlarına ilişkin cezai sürecin takibi ve yürütülmesi.

Belirttiğimiz üzere, KVKK avukatının hizmet kalemleri, yukarıda sıralananlarla sınırlı değildir. KVKK kapsamında her türlü hukuki iş, işlem, uyuşmazlık ve davada hizmet vermektedir.

İstanbul’da KVKK Avukatı Hizmetini AHD Hukuk & Danışmanlık Nasıl Vermektedir?

KVKK (kişisel verilerin korunması) avukatı İstanbul başta olmak üzere ulusal ve uluslararası danışanlarına ve müvekkillerine hukuki danışmanlık & temsil hizmeti icra eder. AHD Hukuk & Danışmanlık KVKK avukatı, öncelikle, kendisine tevdi edilen dosyanın esaslı unsurlarından ayrıntılarına kadar derin ve kapsamlı bir incelemede bulunur.

Somut dosya üzerinde titiz bir incelemede bulunan AHD Hukuk & Danışmanlık KVKK avukatı, müvekkilinin veya danışanın taleplerini ve hak – menfaat dengesini gözeterek, hedeflenen sonuca kısa sürede ulaşılması adına en doğru hukuki yol haritasını belirler. Ardından, hukuki ve duruma göre cezai süreci başlatır; sürecin başından sonuna kadar titiz, özenli ve etkili bir takip hizmeti verir.

İstanbul KVKK Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

İstanbul KVKK avukatı olarak hizmet veren AHD Hukuk & Danışmanlık; şirketlerin, ticari işletmelerin ve şahısların hak, menfaat, maddiyat ve zaman kaybı yaşamaması adına temsil ve danışmanlık hizmetleri verir. Hukuki destek sağlarken, somut olayın özelliklerini ve koşullarını gözeterek, hukuken kritik ve önemli işlemleri yasal süreleri içerisinde yerine getirir. Bu kapsamda, İstanbul KVKK avukatı;

  • Ticari işletmeler, şirketler, markalar ve şahıs işletmeleri özenlinde, aralıklı veya düzenli olarak KVKK kapsamında hukuki danışmanlık sağlar. Bu sayede, danışanının, hukuki iş ve işlemlerinin KVKK bakımından uygun olmasını ve gelecekte yaşanması muhtemel risklerle karşılaşmamasını sağlar.
  • Şirketlerin halihazırdaki düzenlerinin KVKK çerçevesinde düzenlenmesine ve KVKK uyumunun sağlanmasına yardımcı olur.
  • KVKK eğitimi hizmeti verir.
  • Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından incelemeye alınan şirketlere yönelik süreç yönetimi hizmeti sunar. Bu sayede, ilgili şirketin zarar görmesinin önüne geçer.
  • Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun yaptırım kararlarına karşı iptal ve itiraz sürecini yürütür.
  • Şirketlerin, kişisel verilere ilişkin tarafı olduğu adli süreçlerde hukuki destek sağlar.

KVKK Avukatı Ücretleri Nasıl Belirlenir, Ne Zaman Ödenir?

KVKK avukatı ücretleri belirlenirken, avukat ile müvekkil arasında serbestlik söz konusudur. Buna göre, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde öngörülen tutardan az olmamak kaydıyla, tarafların herhangi bir tutar üzerinde anlaşması mümkündür. Avukatlık ücretinin ne zaman ödeneceği de yine avukat ve müvekkil arasında serbestçe kararlaştırılabilir.

KVKK Avukatı ile Çalışmanın Önemi

KVKK bakımından tabi olunan yükümlülüklere aykırı hareket edilmesi, idari ve adli bakımdan ağır ve ciddi sonuçlara zemin hazırlar. Dolayısıyla, KVKK özelinde bilumum hukuki iş, işlem, uyuşmazlık ve davada titiz bir çalışma yürütmek gerekir. Herhangi bir hatalı veya ihmali işlem, telafisi güç kayıplara neden olabilir. Bu nedenle, yetkin ve deneyimli bir KVKK avukatından yardım almak, sağlıklı ve doğru olan yaklaşımdır.

Kvkk Avukatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye’deki En İyi KVKK Avukatları İstanbul’da mıdır?

Türkiye’deki en iyi KVKK avukatları İstanbul’dadır şeklinde bir önermede bulunmak doğru değildir. Fakat, diğer kentlere kıyasla çok sayıda avukatın hizmet verdiği İstanbul, deneyimli ve başarılı bir KVKK avukatına ulaşılması bakımından avantajlıdır.

KVKK Uyumunun Sağlanması Ne Kadar Sürer?

Somut durumun özelliklerine göre değişmekle birlikte, takriben 1 hafta ila 2 ay arasında tamamlanmaktadır.

İstanbul KVKK Avukatı Ücreti Nasıl Belirlenir?

Avukatlık ücreti; asgari ücret tarifesinde öngörülen miktardan az olmaması şartıyla, somut işin koşulları ve avukata getireceği iş yükü ile avukatın uzmanlığı ve başarısına göre belirlenir.